Alunițe? Acum le evaluezi cu smartphone- ul

Astăzi am aflat despre aplicația mobilă SkinVision și vreau să vă povestesc și vouă. Ce face această aplicație? Cu un simplu selfie, îți evaluează alunițele și îți spune pe loc dacă e cazul să mergi la medic. Iată ce pași trebuie să urmezi:

1. Instalezi aplicația și apoi îți fotografiezi alunița care te îngrijorează. De asemeni, poți fotografia și o leziune a pielii sau un semn din naștere pe care vrei să le testezi. Este important să faci fotografia într-o lumină bună: claritatea pozelor este esențială pentru furnizarea unui rezultat corect.

2. Aplicația analizează alunița din fotografie și îți dă rezultatul pe loc: verde înseamnă că nu ai motive de îngrijorare; galben sau roșu înseamnă că ar fi bine să consulți un medic pentru mai multe investigații.

3. Aplicația îți monitorizează și evoluția în timp a alunițelor. Tocmai de aceea, este indicat să îți creezi propria arhivă cu fotografiile alunițelor și să verifici schimbările acestora în timp.

SkinVision

Vă veți întreba, ca și mine de altfel, câtă acuratețe are algoritmul acestei aplicații. Ei bine, rezultatele studiilor clinice derulate în cadrul Universității Ludwig Maximilians din Munchen au fost publicate în Jurnalul Academiei Europene de Dermatologie și Venerologie și au evidențiat faptul că SkinVision detectează cancerul de piele în 7 din 10 cazuri, cu o acuratețe de 81%.

Cu siguranță, SkinVision nu înlocuiește vizita la doctor și nici nu oferă un diagnostic. Mie mi s-a părut interesantă această aplicație, ca și concept: te mobilizează să nu mai amâni vizita la medic, în cazul unui rezultat galben sau roșu. 

Puteți descărca ”SkinVision – Melanoma app” din App Store sau Google Play

Taste of Beauty

sharing-shr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *