Bărbieritul fără iritații

Bărbieritul domnilor are istoria sa, deoarece în antichitate barba era privită diferit în diversele culturi ale vremii. În Asia, de exemplu, barba era un semn de înțelepciune și maturitate, în India antică punea în valoare reputația unui bărbat, iar în Grecia antică barba însemna virilitate. Tocmai de aceea, una dintre pedepsele aplicate pentru adulter în acele vremuri era tăierea bărbii. În aristrocrația egipteană lucrurile stăteau altfel: bărbații nu doar se bărbiereau, ci își îndepărtau și părul de pe corp. Ca și instrumente, foloseau scoici, dinți de rechin și silex (o varietate de cuarț microcristalin).

În anul 1762, francezul Jean Jacques Perret inventează primul brici de bărbierit și de atunci până în zilele noastre, instrumentele specifice s-au modernizat și diversificat. Știați că de-a lungul vieții un bărbat petrece cam 3000 de ore bărbierindu-se?

Iată ce trebuie să știe un bărbat pentru a realiza un bărbierit fără iritații:

Articol Barbierit

  • Acest ritual nu trebuie efectuat în grabă, la chiuvetă, fără un duș cu apă caldă în prealabil – are rolul de a pregăti foarte bine pielea și părul din barbă.
  • Fie că folosiți cremă, spumă de ras sau săpun special (în nici un caz săpun de toaletă!), ar fi indicat să vă cumpărați un pămătuf din păr natural: acesta nu este un moft, pur și simplu distribuie produsul mult mai bine și în profunzimea firelor decât degetele. Înainte de utilizare, înmuiați pămătuful în apă caldă, apoi distribuiți spuma prin mișcări scurte și circulare.
  • În zona gâtului, părul crește la un unghi mai mic decât cel de pe față. Tocmai de aceea, este bine să știți un secret: în primă fază, bărbieriți gâtul în sensul creșterii firelor de păr, apoi reaplicați spumă și reveniți cu o a doua mișcare – în sensul invers firelor de păr. În acest fel, evitați micile neplăceri.
  • După bărbierit, clătiți zona cu apă rece din abundență – are rol de calmare și închidere a porilor – și nu ștergeți energic fața cu prosop, deoarece riscați să agresați pielea! Tapotați zona cu un prosop de hârtie!
  • Renunțați la loțiunile after-shave, care în mare parte au alcool și optați pentru balsamuri fără alcool (balsam after-shave) – sunt mai blânde și mai emoliente! 
  • Folosiți aparate de calitate, ca să nu vă coste mai mult dermatologul!
  • Este bine să vă cumpărați de la farmacie un creion hemostatic, în caz de mici accidente, pentru a opri sângerarea.

Taste of Beauty

sharing-shr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *