Cum alegem apa plată?

Prin noțiunea de PH înțelegem aciditatea sau bazicitatea unei substanțe. Pe o scară de la 0 la 14, valorile ph-ului sunt următoarele:

  • 7 = valoarea neutră (apa distilată are ph = 7, valoare neutră: nici acidă, nici bazică)
  • sub 7 (între 0 și 7) = aciditate; Aciditatea crește de la 7 spre 0. Câteva exemple de ph acid: lapte – 6.5, cafea – 5, bere = 4.5, oțet = 2.9, cola = 2.5, acid gastric = 1.5-2, acid de baterie = 0.5, acid clorhidric = 0.1.
  • peste 7 (7-14) = bazicitate; Câteva exemple de ph bazic: sânge = 7.3 – 7.4, apă de mare = 8, săpun de toaletă = 9-10, amoniac = 11.5, sodă caustică = 13.9, etc.

poza articole ph

Cel mai important element al vieții este apa. Cumpărăm apă plată din teama prezenței clorului în apa de la robinet, dar cum alegem o apă plată bună? Urmărind pe eticheta produsului următoarele aspecte, conform UE

  • ph-ul e bine să fie între valorile: 6.5 – 8.5
  • cantitatea de nitrați (NO3 pe eticheta apei): să nu fie mai mare de 50mg/litru. Pentru copiii mici, concentrația nitraților în apa de băut și de preparat hrana nu trebuie să depășească 10 mg la litru! Din punctul meu de vedere și pentru adulți ar trebui să fie la fel. De reținut că nitrații ajunși în tubul digestiv se transformă în nitriți.
  • cantitatea de nitriți (NO2 pe eticheta apei): să nu fie mai mare de 0.50 mg/litru. Nitrații și nitriții (în cantități mari față de limitele admise) perturbă activitatea tiroidei, cea care dirijează toate metabolismele.
  • cantitatea de pesticide: să nu fie mai mare de 0.10 μg/l
  • cantitatea de floruri: să nu fie mai mare de 1.5 mg/litru
  • încărcătura de săruri: trebuie să conțină sub 500 mg/litru de reziduu sec (reprezintă totalitatea sărurilor existente în acel tip de apă; când depășește această valoare, crește considerabil riscul ca aceste săruri să se depună în anumite zone ale corpului – pietre la rinichi, probleme la bilă).

În SUA, de exemplu, lucrurile stau puțin diferit: nitrați (NO3) – maxim 10 mg/l și nitriți (NO2) – maxim 1 mg/l. Cam mare diferența, dar de ajutor informația!

Cu cât este mai alcalină (mai apropiată de valoarea 8.5 la ph), cu atât este mai sănătoasă: reduce aciditatea stomacului, fluidifică bila, favorizează depunerile de glicogen în ficat, scade colesterolul, alcalinizează urina și fluidifică secrețiile mucoasei căilor respiratorii. Acesta este motivul pentru care se recomandă consumul unui pahar de apă plată dimineața, pe stomacul gol.

În cartea ”Secretele întineririi”, Sang Whang explică cum acumularea de produse reziduale acide determină îmbătrânirea. De asemeni, el afirmă că celulele canceroase sunt acide și celulele sănătoase sunt alcaline – prin urmare, celulele canceroase nu pot supraviețui într-un mediu alcalin. Ați citit cu atenție, da?

Concluzia mea: voi cumpăra apă plată cu ph mai mare de 6.5 și cantități de nitrați (NO3) și nitriți (NO2) cât mai mici (Atenție: nu toate apele din comerț au trecute pe etichetă nitrații și nitriții, ceea ce nu e ok).

Taste of Beauty

sharing-shr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *