Cum alegem placa de îndreptat părul?

Dintre toate accesoriile electrice pentru păr, placa de îndreptat este cea mai utilizată. La alegerea acesteia, trebuie să ținem cont de următoarele aspecte:

  • învelișul plăcii
  • reglarea temperaturii
  • dimensiunea plăcii

Învelișul plăcii este poate cel mai important aspect, deoarece de el depinde sănătatea părului. Există în comerț o multitudine de plăci de îndreptat părul: din metal, ceramică, turmalină, titan.

Plăcile din metal au avantaj economic, deoarece sunt cele mai ieftine, dar au și un dezavantaj pe măsură: sunt cele mai nesigure pentru păr. Deoarece metalul se încălzește neuniform, în timpul utilizării, pe o astfel de placă există zone cu temperaturi foarte înalte; prin urmare, părul se deteriorează pe toată lungimea, iar vârfurile se despică.

Plăcile din ceramică sunt cele mai întâlnite și cele mai comercializate. Avantajul acestora este că ceramica se încălzește uniform, asigurând o alunecare ușoară pe lungimea firului de păr. Atenție: pe placa din ceramică se pot depune produsele de îngrijire a părului, astfel încât, pentru a evita acest lucru, este bine să ștergem placa după fiecare utilizare. Plăcile de păr din ceramică sunt recomandate tuturor tipurilor de păr, fie că e subțire sau gros. Însă cu cât este mai gros firul de păr, cu atât mai mare trebuie să fie și temperatura! 

Plăcile din turmalină sunt de ultimă generație și au un mare avantaj: la încălzire eliberează ioni negativi care neutralizează electricitatea statică. Placa nu este în totalitate din turmalină, ci doar un strat superior, adăugat peste cel de ceramică. Datorită acestui strat de turmalină, placa este mult mai blândă, alunecarea pe păr mai fluidă și părul mai sănătos. Turmalina este de departe materialul cel mai durabil și este foarte apreciată în industria înfrumusețării – placa de turmalină se încălzește rapid, păstrează bine căldura și oferă părului un finish sănătos și strălucitor. Specialiștii recomandă acest tip de placă persoanelor cu părul aspru.

Plăcile din titan produc mai mulți ioni negativi decât plăcile din ceramică. Titanul oferă o căldură ridicată și constantă. Placa din titan este recomandată unui păr cu firul gros, care este dificil de îndreptat. Dacă ai deja o placă de titan, dar ești posesoarea unui păr subțire, folosește placa la temperatura cea mai scăzută!

Articol placa par

 

Reglarea temperaturii : Atunci când achiziționăm o placă de întins părul este bine să o încercăm prima dată la o temperatură joasă. Dacă nu suntem mulțumite, mai creștem puțin temperatura și tot așa creștem progresiv temperatura, până ajungem la rezultatul dorit, fără să agresăm părul cu un surplus de temperatură. În acest caz, câteva grade în minus ar putea fi în avantajul tău!

Dimensiunea plăcii se alege în funcție de lungimea și volumul părului. Există plăci înguste, cu o lățime de până la 2,5 cm și plăci late, cu o lățime de peste 2,5 cm. Cele înguste sunt potrivite pentru îndreptarea bretonului sau a unui păr mai scurt, pe când cele late sunt indicate unui păr lung.

Alte aspecte pe care este bine să le cunoaștem: 

  • Placa de întins părul nu se folosește zilnic!
  • Nu folosi niciodată placa pe părul ud!
  • Alege șuvițe de grosime medie și folosește placa pe toată lungimea șuviței! Nu apropia placa foarte mult de scalp!
  • Înainte de a folosi placa, pulverizează pe fiecare șuviță în parte un produs care să-ți protejeze părul! (Exemple: Design Care Repair Protein Spray de la Keune, Thermal Image Dry Spray de la Wella Professional, Expert Hydra Repair Spray de la Loreal Professional, Heat Protection Spray de la Collistar, etc).
  • Fixativul se aplică după îndreptarea părului cu placa și nu invers!

Voi ce placă de întins părul folosiți? Lăsați vă rog un comentariu, poate ajută și pe alte cititoare!

Taste of Beauty

sharing-shr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *