Demachierea corectă a tenului

Demachierea este un proces foarte important și ar trebui să facă parte din îngrijirea zilnică a tenului. Vi se întâmplă să ajungeți obosite acasă, încât să adormiți cu machiajul pe față? Ei bine, dacă răspunsul este da, ar fi bine să știți următoarele:

  • O piele necurățată înainte de culcare nu respiră la capacitatea sa maximă, drept pentru care tenul se va încărca cu multe puncte negre, iar puterea de regenerare a pielii va scădea.
  • Pe timpul zilei, se depun pe față și particule de praf, ca să nu mai vorbim și de radicalii liberi (sub formă de poluare) – aceștia distrug colagenul sănătos, ceea ce duce la o îmbătrânire prematură a tenului.
  • Dormind cu mascara pe gene, se pot dezvolta infecții oculare.

Indiferent cât de obosită ești, îndepărtează machiajul de pe ten și lasă-ți pielea să respire pe timpul nopții! Vei evita astfel infecțiile oculare, punctele negre în exces și îmbătrânirea prematură a tenului.

Care este ordinea corectă a demachierii?

  1. Demachiere ochi
  2. Demachierea buze
  3. Demachiere față, gât, decolteu

În desenul de mai jos, am indicat prin săgeți sensul corect al mișcărilor de demachiere. Observăm că ochii se demachiază dinspre exterior spre interior, iar tenul pornind din centrul feței către părțile laterale, ascendent, după cum urmează: 
–    din centrul bărbiei spre lobul urechii
–    comisura buzei spre zona preauriculară
–    dinspre aripile nasului spre tample
–    dinspre vârful nasului spre frunte, apoi catre tâmple.

Foto articol directii demachiere

 

Care este cel mai indicat produs de demachiere pentru tenul tău?

Ochii se vor demachia întotdeauna cu un produs special destinat acestei zone și nu cu demachiantul de față, deoarece pielea din jurul ochilor este mai subțire cu de 3 până la de 5 ori decât restul feței, are alt PH și necesită o îngrijire adecvată. Eu prefer textura bifazică (fază uleioasă / fază apoasă) și o recomand deoarece este emolientă, curăță foarte bine chiar și cel mai rezistent rimel și mai mult decât atât, genele nu se vor rupe la demachiere. Atenție: flaconul se agită bine înainte de utilizare, pentru a se omogeniza cele două faze: apoasă și uleioasă.

Demachiante ochi,de tip bifazic


Tenul se poate curăța cu lapte demachiant, spumă sau gel demachiant, șervețele demachiante sau apă micelară. Să le luăm pe rand:

  • Laptele demachiant are o textură lăptoasă și este indicat pentru tenurile uscate, dar și pentru cele normale și mixte. Dacă tenul este și sensibil, verificați pe etichetă indicațiile de genul: ”pentru ten uscat și sensibil” sau ”produs hipoalergenic”. Cele pentru ten normal și/sau mixt au indicația pe etichetă: ”lapte demachiant pentru ten normal și/sau mixt”. Atunci când folosiți lapte demachiant, aplicați-l direct pe față (nu pe dischetele demachiante), masați-l ușor (nu foarte mult, pentru a nu intra impuritățile în piele), apoi îndepărtați machiajul cu dischete demachiante, conform desenului de mai sus. Neapărat vom completa demachierea cu loțiune tonică sau apă termală – pentru a îndepărta acea peliculă fină de produs care rămâne pe față.
  • Spuma demachiantă și gelul demachiant sunt oarecum asemănătoare ca și acțiune: în general, au rolul de a degresa surplusul de sebum de pe tenurile cu hiperactivitate a glandelor sebacee – ten gras, ten seboreic sau ten acneic. Se vor urmari indicațiile de pe produs. Atenție: aceste produse nu se folosesc pe zona de contur a ochilor; după aplicare se masează ușor, apoi se clătește foarte bine produsul, cu apă din abundență. Înainte de a folosi spuma sau gelul pentru curățarea feței, se vor demachia ochii și buzele. Există și geluri mai ușoare pentru curățarea tenului normal și mixt.
  • Șervețelele demachiante conțin de obicei alcool, ingredient care ajută la îndepărtarea machiajului rezistent. Din punctul meu de vedere nu sunt indicate nici unui tip de ten, iar tenurile uscate ar trebui să le evite cu siguranță, deoarece le usucă pielea și mai mult. Le recomand doar în anumite situații, atunci când nu avem un alt demachiant la îndemână.
  • Apa micelară (sau soluția micelară) are la bază tehnologia micelară. Micelele sunt substanțe aflate în suspensie în apă sau în alte lichide. Într-o concentrație saturată, denumită și concentrație critică, particulele aflate în suspensie (esterii de acizi grași) iau formă de micele: niște structuri moleculare de formă sferică. Există în magazine ape micelare atât pentru ten gras, cât și pentru ten uscat. Din punctul meu de vedere este necesară o cantitate destul de mare pentru a curăța un machiaj pe bază de fond de ten și pudră, de exemplu. Personal, le recomand în curățarea tenului fără machiaj, pentru îndepărtarea prafului și a impurităților de pe față.

Tipuri de demachiant 2Taste of Beauty

sharing-shr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *