Fondul de ten – alege inteligent culoarea!

Nu de puține ori am fost rugată să îndrum persoane în alegerea unui fond de ten sau a unui ruj, care să fie compatibile cu pielea lor. Poate și vouă vi s-a întâmplat să cumpărați un fond de ten (sau chiar mai multe), și ulterior să remarcați cu tristețe că nu se potrivește cu nuanța naturală a tenului.

Ten cald, rece sau neutru? Am să vă explic simplu și ușor caracteristicile specifice ale fiecărui subton de piele, astfel încât, data viitoare când mergeți la shopping, să vă alegeți perfect fondul de ten.

Tenul cu ton cald: pielea are un subton galben sau olive. Este tipul de piele care de obicei se bronzează ușor. Persoanele cu ton cald al pielii arată minunat în bijuterii și accesorii aurii. Dacă vă priviți venele de la încheietura mâinii (în lumină naturală), acestea sunt de culoare verde. 

Tenul cu ton rece: pielea are un subton roziu ( o ușoară roșeață în obraji, pe gât și decolteu). Este tenul care are tendința de a se arde cu ușurință la plajă. Persoanele cu ton rece al pielii arată minunat în bijuterii și accesorii argintii. De cele mai multe ori, venele de la încheietura mâinii lor sunt de culoare albastră.

Tenul cu ton neutru: pielea are subton atât roz, cât și galben. Arată bine cu bijiterii aurii, dar și cu bijuterii argintii. De cele mai multe ori, venele de la încheietura mâinii sunt verzi-albăstrii.

Subtonul pielii nu se referă la cât de deschis sau închis este tenul, ci ne ajută în alegerea culorii celei mai potrivite de fond de ten.

Foundation

Raportat la culoare, fondurile de ten sunt de 3 categorii: reci, calde și neutre

Fondurile de ten reci au subton roz, iar în numerotarea culorilor au litera C (de la Cool-rece), alături de un număr.

Fondurile de ten calde au subton galben sau olive, iar în numerotarea culorilor au litera W (de la Warm-cald), alături de un număr.

Fondurile de ten neutre merg pe nuanțe neutre, mai mult bej, în diferite intensități. În numerotarea lor întâlnim litera N (neutru) alături de un număr. Exisă branduri la care întâlnim două tipuri de fond de ten neutru, cu numerotarea: NC ( neutru-rece) și NW (neutru-cald), însoțite de o cifră.

Fondul de ten are rol doar să uniformizeze nuanța naturală a pielii, sub nici o formă nu trebuie să-i schimbe acesteia culoarea, astfel încât să arate ca o mască.

Dacă nu sunteți sigure de subtonul pielii, mergeți pe fonduri de ten calde (W) sau neutre-calde (NW), deoarece subtonul lor galben este singura culoare comună tuturor tipurilor de ten, de la cel mai deschis, până la cel mai închis. 

Alegerea cea mai corectă a fondului de ten, a anticearcănului sau a rujului nu ar mai trebui să fie o problemă pentru nimeni, datorită dispozitivului Pantone IQ Color, foarte promovat în străinătate, mai puțin la noi. 

Institutul Pantone a creat exclusiv pentru Sephora acest dispozitiv. Sistemul de culoare IQ captează o imagine de pe ten, apoi o analizează. Datorită unei biblioteci electronice ce face subiectul a nu mai puțin de 110 tonuri de piele, dispozitivul îți analizează tenul, după care îți recomandă, pe baza unui soft foarte inteligent, nuanța potrivită de fond de ten, ruj sau anticearcăn. Tu poți alege ce marcă de produs preferi, fiindcă toate produsele Sephora sunt în acea bază de date. Din păcate, clientele din România nu beneficiază de acest sistem, deși în străinătate este folosit în magazinele Sephora din anul 2013. 

Sephora-+-Pantone-Color-IQ-5

Astăzi dimineață am trimis un e-mail celor de la Sephora, anunțându-i că pregătesc un material în care vreau să vorbesc despre alegerea culorii potrivite a fondului de ten și i-am întrebat de ce clientele din România nu beneficiază de acest sistem IQ COLOR în magazinele Sephora. Până la data publicării acestui articol nu am primit nici un răspuns, dar promit să revin cu o completare atunci când voi avea și răspunsul de la ei.

Până atunci, puteți urmări în filmarea de mai jos cum funcționează acest dispozitiv, iar când intrați într-un magazin Sephora din România, întrebați când vor aduce sistemul IQ Color. Dacă suntem informate și știm ce să cerem, poate reușim să ne bucurăm și noi de acest sistem inteligent. Altfel, nu înțeleg promovarea în străinătate a acestui dispozitiv, exclusiv Sephora și la noi, nimic. Nu toată lumea este talentată în alegerea culorii potrivite a fondului de ten, a pudrei sau a rujului, deci mi se pare extrem de utilă și pentru clientela din România.

Îmi pare rău, dragă Sephora-România, azi primești de la mine un punct în minus!

Completare, 25 noiembrie: cei de la Sephora mi-au răspuns și mi-au confirmat că nu au sistemul Pantone în magazinele din România (știam deja acest lucru, întrebarea mea era de ce nu-l au!); m-au informat că fiecare țară propune o serie de servicii personalizate, apoi m-au sfătuit să mă adresez unui coleg dintr-un magazin Sephora pentru a găsi produsul cel mai potrivit. Mulțumesc pentru răspuns, iată ce am înțeles eu de aici: acest Pantone IQ Color, deși a fost creat exclusiv pentru Sephora, nu a fost propus și în România! Mai încercați!

Taste of Beauty

sharing-shr

2 comentarii on Fondul de ten – alege inteligent culoarea!

 1. Burlacu
  ianuarie 16, 2017 la 4:30 pm (6 luni ago)

  Multumesc, multe intrebari legate de fondul de ten mi s-au lămurit !

  Răspunde
  • Ioana Birzan
   ianuarie 21, 2017 la 9:52 am (6 luni ago)

   Cu drag!

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *