Beneficiile masajului facial

Masajul facial este o terapie plăcută, relaxantă și cu foarte multe beneficii. Se poate efectua în cadrul protocolului unui tratament cosmetic sau ca ședință separată de acesta. Acest tip de masaj necesită tehnici speciale și adecvate, iar specialistul pe mâna căruia vă lăsați trebuie să cunoască structura și funcțiile pielii / mușchilor. Din acest motiv, nu recomand automasajul facial.

Beneficiile masajului facial

Masajul facial încetinește procesul de îmbătrânire celulară, aduce la nivelul pielii un aflux mai mare de sânge bogat în oxigen și elemente nutritive, reduce bărbia dublă, diminuează stresul și migrenele, îmbunătățește textura pielii și tonusul muscular facial, stimulează fibrele de colagen și elastină și nu în ultimul rând, drenează limfa, încurajând detoxifierea celulară.

 

Masajul facial

În ce situații nu este indicat masajul facial?

Masajul facial nu este indicat în cazul în care există probleme la nivelul tenului, cum ar fi: acnee, psoriazis, eczeme, cicatrici recente sau răni deschise. În aceste cazuri, masajul poate înrăutăți problemele deja existente.

Durata masajului facial

Atât durata, cât și intensitatea cu care se execută mișcările de masaj sunt aspecte asupra cărora doar specialistul decide, în funcție de vârsta și calitatea tenului vostru. De exemplu, masajul facial adresat unei femei de 45 de ani, nu va avea aceeași durată și aceeași intensitate în mișcări ca cel adresat unei persoane de 30 de ani. Durata maximă a unui masaj facial pentru un ten matur este de 20 de minute! Am auzit situații în care un masaj facial durează și o oră, ceea ce nu este deloc corect! În dorința de a obține o fermitate cât mai bună la nivelul musculaturii faciale, oamenii se bucură că obțin un preț bun pentru un astfel de serviciu. Ceea ce ei nu știu, este că un specialist cu experiență nu va efectua niciodată un masaj facial cu o durată de 60 de minute, din simplul motiv că suprasolicitarea tenului, cât și cea a mușchilor feței poate avea un efect contrar celui dorit. Mușchii faciali își pierd din tonus pe masură ce tenul înaintează în vârstă, iar pentru a îmbunătăți tonifierea lor avem nevoie de tehnică și de un bun specialist! Nu vă bucurați atunci când găsiți oferte cu masaj facial de o oră! 60 de minute este timpul ideal al unui masaj corporal, nicidecum al tenului!

Cremă sau ulei?

Pentru masajul facial se recomandă o cremă nutritivă, bogată în antioxidanți, iar dacă preferați uleiul, optați pentru unul ”presat la rece”. Sub nici o formă nu faceți masaj facial cu uleiul sau crema de corp!

De la ce vârstă se recomandă masajul facial?

În scop preventiv, puteți apela la acest serviciu de înfrumusețare, începând cu vârsta de 25 de ani. Practicat prea târziu, atunci când pielea este deja lipsită de elasticitate, cu greu mai poate reveni la starea normală. 

Un ten sănătos înseamnă o piele frumoasă, catifelată și hidratată, iar masajul facial poate contribui pozitiv la aspectul tenului tău!

Taste of Beauty

sharing-shr

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *