Noțiuni de volumetrie facială: echilibrul între sprâncene și buze

Fiindcă sunt responsabile pentru 80% din mimica feței, sprâncenele contribuie foarte mult în comunicare. Tocmai datorită acestui aspect, trebuie să le acordăm atenția cuvenită.

S-au scris mult prea multe materiale despre forma ideală a sprâncenelor în raport cu forma feței, astfel încât nu voi dezbate acest subiect în materialul de față. Voi prezenta o altă abordare a sprâncenelor, extrem de importantă: echilibrul între grosimea sprâncenelor și cea a buzelor. Cu alte cuvinte vom învăța noțiuni elementare de volumetrie facială.

Sigur ați observat că în ultimii ani a luat o mare amploare trendul buzelor ”pline”, fie prin umplere cu acid hialuronic, fie prin conturarea exagerată a buzelor cu ruj și creion de buze. Și cum gusturile nu se discută, fiecare femeie este liberă să-și aleagă grosimea buzelor. Pentru a avea un chip armonios, trebuie să respectăm însă câteva noțiuni elementare de volumetrie facială.

Articol vol. spr

  • Toate elementele care compun chipul nostru (sprâncene, ochi, nas și gură) sunt poziționate central, în forma unui triunghi cu vârful în jos. În desenul de mai sus, am încadrat aceste elemente într-un triunghi real și nu unul imaginar, pentru a vă ajuta în antrenarea ochiului, astfel încât să observați mai bine armonia / dizarmonia dintre sprâncene și buze. La baza acestui triunghi inversat se găsesc srâncenele, iar în vârf observăm buzele.
  • În partea stângă a desenului avem o armonie perfectă: buze groase – sprâncene groase. Din punct de vedere volumetric, nu există nici un dezechilibru.
  • În partea dreaptă a desenului, buzele sunt groase, iar sprâncenele mult prea subțiri în raport cu buzele. Din punct de vedere volumetric, lipsește ceva, iar acel ceva schimbă mimica feței. Buzele prea groase în raport cu sprâncenele prea subțiri trag în jos (prin iluzie optică, firesc) trăsăturile feței. Dacă sprâncenele ar fi fost mai groase (ca în desenul din stânga), am fi avut un efect de ”lifting”. Observați diferența (priviți doar în interiorul triunghiului)? Din punct de vedere volumetric, în acest caz, baza triunghiului nu are compoziția in același raport cu cea a vârfului. În cazul de față vorbim despre o dizarmonie între sprâncene și buze.
  • Aplicând această regulă, a volumetriei, vom crea o armonie între sprâncene și buze, după cum urmează: buze groase – sprâncene groase, buze medii – sprâncene medii, buze subțiri – sprâncene subțiri. La această regulă vom aplica desigur raportarea și la forma feței.

Taste of Beauty

sharing-shr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *