RESVERATROLUL – substanța minune

Conform ultimelor cercetări, oamenii de știință afirmă că Resveratrolul este considerat cel mai puternic antioxidant cunoscut până acum, având rol anti-aging, antiinflamator, antibacterian și anticancerigen.

Este de 20 de ori mai puternic decât vitamina C, de 50 de ori mai puternic decât vitamina E și de 5 ori mai puternic decât betacarotenul! Sună fantastic, nu?

Vinul, brânzeturile, untul și diversele preparate din carne ocupă loc de cinste în bucataria franceză, deci o dietă bogată în grăsimi saturate de origine animală. Cu toate acestea, studiile au demonstrat că francezii prezintă un risc cardiovascular scăzut față de alte popoare, drept pentru care oamenii de știință s-au pus pe treabă și au descoperit secretul: vinul roșu!

3

Consumul regulat de vin roșu este un obicei tradițional în Franța, obicei care s-a dovedit a fi extrem de sănătos. Cu toate acestea, studiile au continuat și s-a descoperit că nu numai vinul roșu este o sursă sigură de resveratrol, ci și alte fructe și legume de culoare roșie, pe care natura, draga de ea, ne-o oferă cu toată dragostea.

Surse bogate de resveratrol: afinele și strugurii negri (în special coaja lor), struguri roșii, vinul roșu și cel negru, merișor, mure, coacăze negre, mere roșii, prune, varză roșie, sfeclă roșie, ceapă roșie, fasolele boabe de culoare neagră și lintea neagră. În cantitate mai mică se găsește și în fragi, alune și varză de Bruxelles.

Efecte ale consumului de resveratrol:

-scade nivelul colesterolului rău și crește nivelul celui bun

-are un puternic efect antiinflamator și antibacterian

-efect antiaging, stimulează înmulțirea celulelor sănătoase și capacitatea lor de regenerare

-îmbunătățește capacitatea memoriei

-crește rezistența organismului la stres

-echilibrează tensiunea arterială

-îmbunătățește vederea

-blochează degenerarea sistemului nervos central

-încetinește cu până la 50% înmulțirea celulelor cancerigene (este o substanță antitumorală)

Iată de ce resveratrolul este o substanță minune, cu rol benefic multiplu asupra întregului organism!

Există cu siguranță și resveratrol obținut pe cale sintetică, sub formă de capsule, însă rămâne la aprecierea fiecaruia dintre noi de unde ne procurăm sursa de ”minune”.

Taste of Beauty

sharing-shr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *