Tu folosești PRIMER?

Primer-ul are un rol important în realizarea unui machiaj de calitate: creează o bază solidă între piele și fondul de ten, ceea ce face ca machiajul să dureze mai mult. Din acest motiv, folosirea unui primer este esențială dacă dorim să ne bucurăm de prospețimea fondului de ten câteva ore bune.

Atât primerul, cât și fondul de ten, trebuie să îndeplinească două condiții de bază:

 • să se adreseze tipului de ten pe care-l avem.
 • să se aplice pe un ten îngrijit: surplusul de sebum din pori și celulele moarte nedescuamate conduc către un machiaj încărcat și deloc aspectuos.

Există două tipuri de primer: 

 • cel pentru față – se aplică înaintea fondului de ten.
 • cel pentru pleoape – se aplică înaintea fardurilor de ochi.

Cum folosim primerul?

 • Cel pentru față: aplicăm crema de zi, așteptăm cca 5 min, apoi aplicăm primerul; după primer urmează fondul de ten.
 • Cel pentru pleoape: aplicăm primerul înainte de fardarea ochilor.

Iată recomandările mele pentru primer facial:

Articol final primer ten2

1. Benefit – Pore fessional: este indicat tenurilor grase, cu porii dilatați. Are o textură fină și mătăsoasă, minimalizează aspectul deschis al porilor, printr-o acoperire translucidă.

2. Le Blanc de Chanel – Base Lumiere Universelle: nu greșesc dacă afirm că este un primer superb! Este indicat tenurilor normale, mixte și uscate, cărora le lipsește luminozitatea naturală. Uniformizează perfect textura pielii, iar particulele luminoase din compoziția sa redau tenului strălucirea naturală. 

3. Sisley – Eclat Tenseur (Radiant Immediate Lift): este un produs oarecum de lux, datorită prețului în primul rând, dar și a faptului că produce un efect instant de lifting. Acest efect se păstrează câteva ore, ceea ce face ca acest primer să fie perfect pentru o zi deosebită. Are o textură mătăsoasă și perlată de gel, acționând ca un ”refresh” instant al pielii. Este indicat tenurilor mature.

4. Make-up Atelier Paris – Eclat Base: un primer ce oferă luminozitate tenului (nu atât de spectaculos precum Le Blanc de Chanel). Este indicat tenurilor mature, lipsite de luminozitatea naturală.

5. Benefit – That Gal: este un primer foarte plăcut, de culoare roz și miros fructat. Este indicat tenurilor normale, mixte și uscate; este perfect pentru persoanele cu pielea palidă, deoarece prin aplicarea sa, tenul se înviorează. Poate fi folosit și fără fondul de ten de după.

6. Guerlain – Meteorites Perles (cea cu mini perluțe în compoziție) și L'OR (varianta cu auriu). Varianta cu perle se potrivește foarte bine pe un ten deschis la culoare, iar cea cu auriu merge foarte bine pe o piele bronzată. Ambele variante dau pielii un aspect natural și luminos, dar în același timp, subtil. 

7. Laura Mercier – Foundation Primer Radiance Bronze: Conform denumirii, acest primer conține o atingere subtilă de bronz, ceea ce-l face ideal pentru o piele atinsă de soare. Fie că vorbim despre un ten normal, mixt sau uscat (ușor bronzat sau cu un bronz accentuat), Radiance Bronze oferă o strălucire aparte pielii bronzate. Poate fi utilizat și prin simpla sa aplicare, fără fond de ten, doar pentru o uniformizare a pielii.

Primerul pentru pleoape are rolul de a fixa fardul, fără ca acesta din urmă să se adune sau să se întindă. De asemeni, machiajul ochilor va rezista mai mult timp. Iată recomandările mele:

 

Articol primer pleoape

1. Laura Mercier – Eye Basics: Este un produs versatil, putând fi folosit atât ca primer, cât și ca fard, pentru o atingere subtilă de culoare. Este disponibil în 8 nuanțe: Cotton (un galben pal), Eyebright ( bleu pal), Flax (bej deschis perlat), Linen (ivoire), Peach (bej piersiciu), Wheat (nuanță neutră), Tawny (bej închis; pentru piele închisă sau bronzată) și Buff (bej-rose). Este un produs rezistent la apă, indicat chiar și persoanelor cu piele sensibilă; conține și vitaminele: A, E și C.

2. Urban Decay – Eyeshadow Primer Potion: este cel mai vândut produs cu semnătura Urban Decay. Este un primer foarte bun, machiajul ochilor rezistând o zi întreagă. Pe lângă varianta originală, Urban Decay  a scos spre vânzare alte 3 variante: Sin, Eden și Anti – Aging.

4 tipuri primer urban decay

3. Too Faced – Shadow Insurance: este un primer bun, mereu la concurență cu precedentul. 

4. MAC – Pro Longwear Paint Pot: despre el am mai vorbit.

5. NYX – High Definition Eye Shadow Base: un primer bun, pentru cele care vor un produs cât mai ușor.

Taste of Beauty

sharing-shr

Un comentariu on Tu folosești PRIMER?

 1. Alina
  decembrie 20, 2016 la 2:08 pm (7 luni ago)

  Pana recent am subestimat utilizarea unui primer pentru machiaj si nu am acordat importanta efectului lui, insa o prietena m-a convinsa ca nimic nu inlocuieste acest produs. Nu prea ma pricep ce marca mi s-ar potrivi si sunt in cautarea unui primer care sa se potriveasca cu pielea mea sensibila, asa ca recomandarile tale sunt foarte utile. 

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *