BEAUTY

Buze uscate și crăpate? Iată soluția!

Buzele uscate și crăpate reprezintă un aspect destul de frustrant în general, dar mai ales în anotimpul rece. Cu toate acestea, dacă le acordăm un pic de atenție, putem evita acest disconfort. 

Iată câteva sfaturi pentru a avea buze frumoase și sănătoase:

  1. Evitați pe cât posibil alimentele fierbinți, sărate și picante! Datorită acestora, buzele sunt predispuse la inflamație, ceea ce duce la crăparea lor.
  2. Balsamul de buze lubrifiază, dar nu hidratează; aceasta este o diferență critică. Balsamul ”sigilează” buzele, astfel încât acestea nu se pot hidrata. Puteți folosi însă balsamul atunci când circulați mai mult în aer liber, pe timp geros.
  3. Încercați să exfoliați buzele o dată sau de două ori pe săptămână. Masați-le ușor cu un prosop umezit sau cu o periuță de dinți moale. Un alt mod de exfoliere: masarea buzelor cu un amestec omogen, obținut din zahăr și ulei de măsline. După eliminarea depozitului de celule moarte, aplicați întotdeauna un produs specific de îngrijire a buzelor!
  4. Încercați să nu vă umeziți buzele cu salivă, deoarece aceasta conține acizi care descompun alimentele și prin urmare, buzele se vor usca și mai tare.
  5. Aerul încălzit din interioare este de fapt foarte uscat, ceea ce duce la uscarea tenului, dar și a buzelor. Pentru menținerea unui nivel optim de umidiate (30-40%), încercați să achiziționați un umidificator.
  6. Rujurile rezistente la transfer nu sunt o bună alegere în anotimpul rece, decât atunci când sunt folosite ocazional. Utilizate zilnic, ele usucă foarte tare buzele. 
  7. Uscarea buzelor poate însemna și o deficiență în organism a unor vitamine din complexul B, cum ar fi niacina (vit. B3) și riboflavina (vit.B2).
  8. Atunci cand ieșiți în aer liber pe timp geros, încercați să vă protejați buzele (chiar și fața) cu un fular călduros și evitați să respirați pe gură!
  9. Nu în ultimul rând, e necesar să ne hidratăm! Hidratarea organismului este importantă în orice anotimp!
  10.  Odată cu înaintarea în vârstă se ”pierde” și conturul buzelor. Pentru a evita acest aspect, folosiți o cremă profesională pentru conturul buzelor.

Taste of Beauty

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.