BEAUTY

Ce este un serum și cum acționează?

 

Serumul este un produs cosmetic ce se deosebește de cremă prin trei aspecte: textură, formulă și acțiune asupra pielii.

Textura serumului: de obicei, textura sa este lichidă, dar îl puteți întâlni și sub formă de gel, fluid sau cocktail uleios.

Formula serumului: conține o concentrație mare de ingredienți cu principii active.

Acțiunea serumului: țintește straturile profunde ale tenului, comparativ cu crema, care acționează doar asupra straturilor superficiale ale pielii.

Puțină istorie a serumului facial

Dr. Jacques C. Risler a introdus în anul 1930 serumul ”Serofar”, un produs anti-rid pe bază de sânge de cal. Succesul produsului a fost limitat, din cauza dificultăților de conservare din acele timpuri.

O altă încercare a acestui tip de produs a fost în anul 1952, când Primrose House (brand american) a introdus  spre vânzare ”Le Secret de Blanche Delysia”, un serum îmbuteliat în fiole. Produsul pe bază de albumină era prezentat ca un elixir magic pentru obținerea unui ten mai tânăr și o piele mai fermă. Din păcate, nici acest produs nu a avut mare succes.

În perioada 1950-1960, în magazinele din SUA se comercializa și  ”Hormonex Beauty Serum”, un produs pe bază de estrogen, însă nici acesta nu a entuziamat prea tare publicul feminin. 

Primul serum facial cu adevărat recunoscut și apreciat pentru beneficiile sale a fost ”Advanced Night Repair”, produs de Estee Lauder în anul 1982, an care a marcat o nouă eră în sistemul de îngrijire a pielii.

Din 1982 și până în prezent, serumul facial a cunoscut o adevărată reinventare, atât prin compoziție, cât și prin concept. De atunci, femeile continuă să descopere beneficiile serumului facial, mai ales că în lume există foarte multe companii care produc diverse tipuri de serum facial.

seum history

Cum alegem un serum facial?

Serumul se alege în funcție de vârstă și de ”nevoile tenului, doar la recomandarea unui specialist. Datorită faptului că serumul lucrează în straturile profunde ale pielii, schema completă de îngrijire a tenului presupune un serum plus o cremă, ambele adecvate tipului de ten pe care îl aveți.

De exemplu, la un ten matur și uscat, pot face următoarea asociere: serum hidratant + cremă anti-rid. Un alt exemplu: la un ten gras, pot combina un serum sebo-regulator cu o cremă hidratantă pentru ten gras. Aceste exemple sunt date doar ca să vă faceți o idee, specialistul dvs. este cel care vă va înduma în alegerea corectă a produselor, întotdeauna după o examinare corectă a tenului.

De unde cumpărăm serumul? 

Indicat ar fi să cumpărați un serum profesional, deoarece acesta are cea mai mare concentrație în ingredienți activi; tocmai din acest motiv se comercializează doar în cabinetele cosmetice, fiindcă acolo primiți și îndrumare profesională despre cum să-l utilizați și cu ce cremă să-l asociați.

Desigur, găsiți serumuri și în farmacii, dar și în magazinele de unde vă cumpărați parfumul. Important este să cumpărați inteligent, în urma unui sfat avizat.

Prețul unui serum bun s-ar putea să vi se pară puțin cam mare, însă nu uitați că este un produs concentrat și se folosește cu picătura; prin urmare, nu se consumă foarte repede.

Cum se folosește serumul facial?

Se aplică pe tenul curat, întotdeauna înainte de aplicarea cremei! Sunt suficiente câteva picături de serum, care se masează delicat, până ce produsul intră în piele. Peste 2-3 minute se poate aplica crema de față.

Te invit pe magazinul meu pentru a studia colecția de serumuri profesionale, ce conțin o concentrație mare de ingredienți activi.

Alte aspecte importante

Este bine să știți că niciun produs cosmetic (fie serum, cremă sau ambele) nu va lucra la capacitatea sa maximă, dacă tenul este încărcat cu puncte negre și celule moarte. Încercați să ajungeți o dată pe lună la un cabinet cosmetic pentru o curățare profesională a tenului sau un tratament cosmetic (cum e necesar), astfel încât și îngrijirea zilnică de acasă să poată avea rezultate maxime.

Dacă aveți întrebări, le puteți adresa în rubrica de comentarii. Toate bune, dragii mei!

Taste of Beauty

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.