HEALTH & LIFE

Consumi cafea instant 3 în 1?

Pentru mulți oameni din întreaga lume, savoarea cafelei naturale a fost înlocuită cu cea a cafelei instant, de tipul ”3 în 1”. E drept, se prepară rapid, însă puțini sunt cei care știu ce procent real de cafea conțin aceste plicuri la purtător, plus multe alte ingrediente.

Am cercetat pentru voi mai multe tipuri de cafea instant ”3 în 1” , astfel încât, să puteți studia cu atenție lista ingredientelor.

Cafea Instant 3 in 1

 Jacobs 3 în 1 classic

Ingrediente: zahăr (62%), cafea solubilă (15%), ulei vegetal de cocos total hidrogenat, sirop de glucoză, proteină de lapte, lactoză (din lapte), stabilizatori (E 340, E452), emulsifiant (mono și digliceride ale acizilor grași), agent antiaglomerant (E341), sare.

Jacobs 3 în 1 Intense

Ingrediente: zahăr, cafea solubilă (12.7%), sirop de glucoză, ulei vegetal de cocos total hidrogenat, stabilizatori (E340, E452), proteină de lapte, emulsifianți (E471, E481), agent antiaglomerant (E551).

La Festa 3 în 1 Strong Mocca

Ingrediente: zahăr (56%), sirop de glucoză, grăsime vegetală total hidrogenată de cocos, cafea instant (17.5%), proteine din lapte (o.5%), stabilizatori: fosfați de potasiu și polifosfați, emulsifianți: mono și digliceride ale acizilor grași și esteri ai acizilor mono și diacetiltartric cu mono și digliceridele acizilor grași, coloranți: caroteni.

Nescafe 3 în 1 Mild

Ingrediente: zahăr (52.4%), sirop de glucoză, ulei vegetal total hidrogenat din sâmburi de palmier, cafea instant (6.7%), zahăr caramelizat, proteine din lapte (1.1%), corectori de aciditate (citrați de sodiu, fosfați de potasiu, polifosfați), sare, emulgatori (mono și digliceride ale acizilor grași, esteri ai acizilor mono și diacetiltartric cu mono și digliceridele acizilor grași), arome.

Nescafe 3 în 1 Zahăr Brun

Ingrediente: zahăr (41.7%), sirop de glucoză, ulei vegetal total hidrogenat din sâmburi de palmier, zahăr brun (10.4%), cafea instant (8.9%), corectori de aciditate (citrați de sodiu, fosfați de potasiu, polifosfați), proteine din lapte (0.9%), zahăr caramelizat, sare, emulgatori (mono și digliceride ale acizilor grași, esteri ai acizilor mono și diacetiltartric cu mono și digliceridele acizilor grași), aromă.

Doncafe 3 în 1

Ingrediente: sirop de glucoză, cafea instant (23%), zahăr, grăsimi vegetale parțial hidrogenate, proteine din lapte, arome, stabilizatori ( fosfat de potasiu, polifosfat de sodiu), emulsificator (mono și digliceride ale acizilor grași), antiaglomerant (dioxid de siliciu), îndulcitor (sucraloză), colorant (caroteni).

Observații generale:

  • toate cele expuse mai sus, dar și celelalte tipuri de cafea instant 3 în 1 conțin un procent foarte mare de zahăr și un procent mic de cafea; pe lângă zahăr, unele mai conțin sirop de glucoză și zahăr caramelizat.
  • întâlnim în formule și dioxid de siliciu (E551), care face parte din categoria E-urilor suspecte.
  • unele conțin sucraloză, un îndulcitor artificial de 600 de ori mai dulce decât zahărul; s-au scris foarte multe articole despre sucraloză (găsiți materiale pe internet), deoarece a stârnit multe controverse.
  • fosfatul de potasiu (E340), polifosfații (E452) și fosfații de calciu (E341) fac și ei parte din categoria E-urilor suspecte.

Eu prefer cafeaua naturală, proaspăt preparată și nu pe cea la plic, din simplul motiv că aroma este inconfundabilă, plus că nu-mi surâde deloc ideea de cafea cu o groază de zaharuri și tot felul de fosfați!

Taste of Beauty

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.