BEAUTY

Cum să combini culorile ca un PRO (I)

Culorile fac parte din viața nostră: le asortăm în alegerea ținutei de zi cu zi, în make-up, în designul interior, etc. 

Stiliștii aleg să combine culorile cu ”știință”, dar și voi puteți deveni pro, învățând câteva reguli, care odată înțelese, vă vor ajuta să creați  armonii de culori, să vă îmbunătățiți stilul vestimentar și să lucrați mai subtil cu fardurile.

Pentru început, să învățăm 3 termeni care se referă la proprietățile unei culori: tentă, umbră, ton. 

Tenta unei culori: culoare + alb (mai mult sau mai puțin). De exemplu: amestecând roșu cu alb (în diferite proporții), avem mai multe tente de roșu. Așa se obțin pastelurile.

Tonul unei culori: culoare + gri (mai mult sau mai puțin). De exemplu: amestecând roșu cu gri (în diferite proporții), avem mai multe tonuri de roșu. 

Umbra unei culori: culoare + negru (mai mult sau mai puțin). De exemplu: amestecând roșu cu negru (în diferite proporții), avem mai multe umbre de roșu.

Este bine să înțelegem și să folosim corect acești termeni, care de cele mai multe ori sunt întâlniți sub forma comună de ”nuanțe”.

Tonuri,tente,umbre

Un alt aspect important: albul și negrul sunt considerate non-culori; maro, bej și gri sunt considerate culori neutre.

În continuare, vom învăța cele mai utilizate scheme de culori: schema monocromatică, schema analogică, schema complementară, schema triadică, schema complementară cu disjuncție și schema tetradică. Aceste scheme odată înțelese reprezintă biletul de intrare în lumea culorilor și lasă în urmă statutul vostru de amator.

Schema monocromatică: În realizarea acestei scheme folosim tente, umbre și tonuri ale aceleiași culori. Un machiaj de tip ”nude” este un bun exemplu de astfel de schemă.

Schema monocromatica

Schema analogică (a culorilor alăturate): În realizarea acestei scheme combinăm 2 sau 3 culori alăturate pe cercul cromatic.

 

Schema complementară: Reprezintă asocierea a 2 culori diametral opuse pe cercul cromatic.

Schema complementara

Complementaritatea culorilor ne ajută foarte mult în machiajul corector al tenului și în machiajul ochilor. De exemplu, dacă dorim să mascăm niște cearcăne violet, atunci vom corecta acest aspect cu ajutorul unui concealer cu subton galben. În acest fel neutralizăm aspectul inestetic al violetului de sub ochi, care întunecă inestetic privirea.

Dacă cearcănele sunt de un albastru închis (le întâlnim mai des la persoanele cu tenul închis), vom folosi pentru corectarea lor un concealer portocaliu. Peste acesta aplicăm un concealer cât mai apropiat de culoarea tenului și astfel am neutralizat acest aspect neplăcut.

Un corector verde va acoperi zonele feței pline de roșeață. Este ideal pentru corectarea tenului ce prezintă cuperoză sau rozacee.

VA URMA

Taste of Beauty

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.