NOUTATI

Importanța exfolierii tenului

Bun găsit, dragilor! Voi acordați importanță exfolierii tenului? Avem grijă să ne demachiem, să hidratăm bine pielea și să aplicăm factorul de protecție. Dar cu exfolierea cum rămâne? Și de ce e atât de importantă? Vom afla în rândurile ce urmează.

Ce este exfolierea?

Exfolierea este procesul de îndepărtare a celulelor moarte de pe suprafața pielii prin metode mecanice sau chimice.

Metodele mecanice sunt cele în care se folosește un produs abraziv cu care se masează ușor fața prin mișcări circulare, după care tenul se clătește cu apă din abundență. Atenție: exfolierea cu particule abrazive nu este indicată tenului sensibil, predispus la roșeață!

Metodele chimice sunt cele în care se folosesc acizii sub stricta îndrumare a specialistului.

Scurtă istorie a exfolierii tenului

Exfolierea mecanică a fost practicată încă din Egiptul antic, unde se foloseau diverse produse: piatră ponce, nisip, pulbere de scoici, particule de alabastru, etc.

Exfolierea chimică, așa cum se practică asăzi, este o știință constant actualizată cu noi tehnologii și ingrediente. Dar practica însăși are o lungă istorie care datează din Egiptul antic, când laptele acru era folosit ca și exfoliant chimic. Știa ea Cleopatra ce făcea, atunci când se îmbăia în lapte!

Acidul lactic a fost descoperit în anul 1780 de chimistul suedez Carl Wilhelm Scheele într-o mostră de lapte acru; producerea acidului lactic la nivel comercial a început abia în anul 1881, în Littleton (SUA).

Despre peelinguri chimice vom vorbi pe larg în alt articol, doar dacă subiectul prezintă interes pentru voi; dacă răspunsul este da, lăsați vă rog un comentariu.

Importanța exfolierii tenului

Lună de lună avem un ten nou: pielea noastră produce celule noi și acestea împing la suprafața pielii celulele moarte, care ar trebui exfoliate. Dacă nu sunt exfoliate, celulele moarte se acumulează la suprafața pielii și aduc neplăceri tenului: comedoane albe, comedoane negre, pori înfundați care conduc către pete și acnee, culoare neuniformă, lipsa strălucirii sănătoase a pielii, îngreunarea absorbției produselor cosmetice, aspect neplăcut la aplicarea fondului de ten, etc. Exfolierea corectă și regulată ne scapă de aceste neplăceri, lăsând pielea proaspătă și sănătoasă.

Care este cel mai bun produs de exfoliere?

Cel mai bun produs de exfoliere pentru mine e posibil să nu fie la fel de bun și pentru tine. Cel mai bun tip/produs de exfoliere depinde de tenul tău și de sănătatea și sensibilitatea pielii tale. Un specialist te poate ajuta în alegerea produsului potrivit.

Dacă vrei un produs de exfoliere delicat, dar și eficient și nu știi încă ce să alegi, poți începe cu un peeling enzimatic profesional. Dacă ai tenul uscat îl aplici o dată la 2 săptămâni, iar dacă ai tenul gras îl aplici o dată pe săptămână.

Concluzie

Pentru a avea un ten frumos și sănătos, te rog reține 4 aspecte : CURĂȚARE, EXFOLIERE și HIDRATARE acasă și TRATAMENT COSMETIC în cabinet la specialist, o dată pe lună.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.