BEAUTY

Manichiură : lampa UV versus lampa LED

Până de curând, toate lacurile și gelurile semi-permanente se uscau în lampa UV. Pe măsură ce lămpile cu LED au început a fi promovate în forță, au apărut și nedumeririle în ceea ce privește alegerea unei lămpi pentru manichiura semi-permanentă. Marea întrebare: lampă UV sau lampă LED? 

În cele ce urmează, am să vă explic atât punctele comune ale celor două tipuri de lampă, cât și diferențele dintre ele.

UV vs LED

Lampa LED usucă unghiile într-un timp mult mai scurt decât lampa UV.

Dacă lampa UV poate fi întrebuințată la toate tipurile de lacuri și geluri semi-permanente, nu putem face această afirmație și pentru lampa LED, care funcționează bine doar cu anumite branduri de produse. Cu siguranță, în viitorul apropiat , toate formulele lacurilor semi-permanente vor suporta uscarea și în lampa LED. 

Lampa LED are un consum mai mic de energie, nu degajă căldură și nu încălzește unghiile, așa cum se întâmplă la folosirea lămpii UV.

Prețul unel lămpi LED de bună calitate este mai mare decât prețul unei lămpi UV de aceeași calitate.

Deși s-au vehiculat zvonuri că folosirea lămpii UV nu ar fi tocmai sănătoasă, țin să precizez că aceasta nu este mai periculoasă decât plimbarea în aer liber într-o zi călduroasă de vară sau statul la plajă.

Dacă aveți o lampă UV care este foarte veche și doriți să achiziționați o lampă LED, sfatul meu este să verificați dacă produsele cu care lucrați suportă acest tip de lampă.

Taste of Beauty

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.