NOUTATI

Mezoterapia cosmetică pe înțelesul tuturor.

Bun găsit, dragii mei! Astăzi vreau să vă povestesc despre procedura de mezoterapie în cosmetică și beneficiile sale extraordinare.

Deoarece există confuzie pe această temă atât în rândul consumatorilor de beauty, cât și în rândul profesioniștilor la început de drum (cel puțin pe acest tip de tratament – mezo), mi-am propus să vă explic cât mai multe despre acest subiect.

Veți întâlni două tipuri de mezoterapie: cea fracționată și cea virtuală. Sunt total diferite între ele, de aici și confuzia. În cele ce urmează, voi  explica ce face fiecare în parte.

MEZOTERAPIA FRACȚIONATĂ

Atunci când te rănești la un deget prin bucătărie, pielea ta intră pe modulul de regenerare accelerată, pentru a-ți vindeca rana cât de repede posibil. Dar cum putem accelera acest proces de regenerare și la nivelul feței? Ei bine, prin mezoterapie fracționată!

Mezoterapia fracționată mai este denumită și terapie de inducție a colagenului (CIT- Collagen Induction Therapy), deoarece stimulează foarte bine producția de colagen și elastină.

Veți întâlni procedura de mezoterapie fracționată sub forma mai multor termeni: Mesopen, Dermapen, Micropen, micro-needling, terapia cu micro-ac, etc. Toate aceste denumiri sunt sinonime și se referă practic la mezoterapie fracționată. De aici apare prima confuzie.  Denumirile pentru dispozitivul de mezoterapie fracționată diferă de la brand la brand (cu mici/mari diferențe între ele); cartușele sterile (de unică folosință) cu micro-ace (foarte fine) diferă și ele mai mult sau mai puțin de la un brand la altul. Însă aspectul cel mai important pentru reușita procedurii de mezo, din punctul meu de vedere constă în tehnica de lucru a specialistului (inclusiv schema de tratament aleasă) și cocktailurile  de mezo (aici sunt mari diferențe de preț și calitate de la brand la brand) ce urmează a fi introduse în straturile profunde ale pielii. Datorită acestor aspecte, profesioniștii instruiți foarte bine au rezultate spectaculoase. Și da, o procedură de mezoterapie fracționată executată de un profesionist bine pregătit și cu produse de calitate superioară nu este tocmai ieftină (100 euro), dar merită din plin și nu o accesezi în fiecare zi, deci privește-o ca pe o investiție binemeritată în chipul și aspectul frumos al tenului tău!

Ce probleme rezolvăm cu mezoterapia fracționată?

  • FAȚĂ: linii fine, riduri profunde, cicatrici post-acneice, pierderea fermității, deshidratare profundă, flascitate, pigmentări.
  • CORP: grăsime localizată, celulită, vergeturi, pierderea fermității, flascitate, cicatrici, pigmentări.
  • SCALP : căderea părului.

A doua confuzie implică termenul de mezoterapie virtuală, despre care vom vorbi mai târziu.

Revenind la mezoterapia fracționată: să nu vă sperie cuvântul ac (de fapt sunt micro-ace) și să nu-l asociați cu injecțiile dureroase, căci această teamă vă va împiedica să vă bucurați de o procedură modernă și minunată, cu mari beneficii pentru ten, corp și scalp.

Să trecem și la procedura în sine: cum se execută (pe scurt) și ce se întamplă cu tenul nostru după ședința de mezoterapie fracționată?

La începutul procedurii, specialistul va desigila în fața ta cartușul steril cu micro-ace , îl va atașa dispozitivului de mezoterapie fracționată, apoi va seta din aparat adâncimea de penetrare la o rată optimă (în funcție de zona de lucru – ochi, față, gât, decolteu, corp și de mulți alți factori), cât și viteza de oscilație. Micro-acele din cartușul steril (extrem de fine) penetrează perpendicular epiderma și formează o multitudine de micro-canale ce permit pătrunderea în profunzime a substanțelor active nutritive topice din cocktailurile cosmetice utilizate în timpul tratamentului, proces care intensifică și mai mult rezultatele obținute – spectaculoase, uneori chiar de la prima ședință.

La nivel facial, mezoterapia fracționată este ideală în rejuvenare și reprezintă o alternativă între peeling și terapia laser (fără risc de hiper- și hipo-pigmentare).

Mezoterapia fracționată lucrează pe două căi simultan:

  • Micro-canalele despre care vorbeam mai sus sunt percepute de organism ca micro-traume, drept pentru care pielea declanșează mecanismul natural de regenerare celulară care determină producția de colagen și elastină, îmbunătățind calitatea pielii. Cu alte cuvinte, pielea intră pe modulul de regenerare accelerată, despre care îți povesteam la începutul descrierii acestei proceduri.
  • Crește absorbția transepidermală a componentelor active conținute în serumurile tip cocktail (foarte concentrate) special create pentru procedura de mezoterapie fracționată.

Te aștept în Iași pe strada Armeană la Escape Beauty Studio cu acest minunat tratament, iar dacă ești profesionist și dorești să afli toate secretele acestei terapii minunate, te aștept la un curs individual. Relații la telefon 0740018001.

MEZOTERAPIA VIRTUALĂ

Mezoterapia virtuală este o procedură prin care introducem în piele substanțe active (fără micro-ace). Aceasta presupune o combinație de electroporație (curent alternativ) cu ultrasunete (sonoforeză) sau electroporație cu electroforeză (curent galvanic). Sună prea tehnic, știu, dar vă explic imediat, pe scurt și la obiect.

Electroporația folosește impulsuri electrice scurte și controlate care dilată porii, pentru a permite absorbția de substanțe. Există multe articole pe net în care apare aceeași informație: ” Prin electroporație porii sunt măriți de 400 de ori”. Aș spune wow, dar mai bine fac un calcul. Dacă diametrul unui por e undeva la 5 micrometri (microni) înseamnă ca prin electroporație porul ar ajunge în diametru la 2 milimetri? Și la câți pori are tenul nostru, nu-i pot imagina pe toți la diametrul de 2 mm. O greșeală există: ori nu am calculat eu bine, ori informația care circulă este eronată. Să nu exagerăm, zic.

Sonoforeza (cunoscută și ca fonoforeză) este o tehnică de terapie care combină ultrasunetele și produsele cosmetice. Undele ultrasunetelor ajută pielea să absoarbă principiile active din produsele cosmetice aplicate la tratament. Fonoforeza este similară cu ionoforeza (electroforeză). Ionoforeza ajută la penetrarea (absorbția) ingredientelor active folosind curenți electrici în loc de ultrasunete.

Eu aplic în cabinet ambele proceduri de mezoterapie: atât fracționată, cât și virtuală. Însă timpul mi-a demonstrat că rezultatele cele mai bune le-am obținut prin mezoterapie fracționată.

Și mezoterapia virtuală promite mult în tratamentele de rejuvenare facială, dar din punctul meu de vedere, mezoterapia fracționată este cu mult peste cea virtuală în materie de rezultate. Și desigur, prețurile diferă.

Și un tips pentru profesioniști: încearcă să combini mezoterapia fracționată cu plasma lifting pentru rezultate minunate!

În speranța că am făcut puțină lumină (acolo unde era cazul) la capitolul mezoterapia în cosmetică, vă îndrum să alegeți ce e mai bun pentru voi! Și cu siguranță veți găsi sugestia potrivită la terapeutul vostru în beauty. Pe curând!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.