BEAUTY

Parfumuri damă: tomnă-iarnă 2016

Sezonul toamnă-iarnă aduce schimbări nu doar în prognoza meteo, ci și în starea noastră de spirit, care implică cu siguranță și alegerea parfumului. Probabil știți că temperatura are un impact mare asupra modului în care un parfum este perceput. Vremea caldă, de exemplu, intensifică notele de parfum, în timp ce vremea rece face mai dificilă evaporarea sa.

Tocmai din acest motiv, în anotimpul rece este indicat să alegem un parfum mai ”tare”. Iată recomandările mele din acest sezon, toamnă-iarnă 2016!

1. Thierry Mugler-Angel Etoile des Reves: este o reinterpretare (în ediție limitată) a variantei Angel din 1992. Este un parfum de noapte cu o compoziție oriental-gurmandă și un extra plus de mosc. Creează iluzia unei lenjerii de corp din mătase, completând în mod subtil senzualitatea celei care-l poartă. Note: bergamotă, praline, paciuli, vanilie și mosc alb.

2. Kenzo-Kenzo World: un parfum floral, găzduit cu delicatețe într-o sticlă în formă de ochi (aluzie la forța celui de-al treilea ochi și la protecția spirituală divină). Traseul parfumului este spumant și plin de viață, cu un plus de energie ce aduce beneficii sufletului. Note: fructe de pădure, bujor, iasomie egipteană și ambroxan (un produs de sinteză care înlocuiește ambra).

3. Nina Ricci-Luna: o interpretare mult mai îndrăzneață și mai misterioasă a variantei Nina din 2006. Luna este parfumul dedicat femeilor tandre și senzuale, care iubesc luxul. Compoziția sa este dulce-amăruie, de altfel foarte interesantă. Note: floare de portocal, fructe de pădure, caramel, imortela, lemn de santal și vanilie de Madagascar.

4. Balenciaga-B Balenciaga Intense: o interpretare mai intensă a parfumului B Balenciaga lansat în 2014. Este dedicat femeilor moderne, sofisticate și libere în exprimarea emoțiilor. Un parfum elegant, cu o explozie vibrantă de ceai verde, afine și edamame (soia verde). Notele lemnoase (cedru și mahon) de la bază sunt influențate discret de mireasma florală a reginei nopții.

5. Burberry-My Burberry Black: o variantă mai sexy a parfumului My Burberry din 2014. Parfumul surprinde mireasma unei grădini londoneze în amurg. Are o deschidere proaspătă de iasomie și se transformă treptat într-un melanj cald de piersică și trandafir. Notele de bază sunt paciuli și ambra. Cu siguranță, un parfum intens și memorabil.

6. Carolina Herrera-Good Girl: un parfum versatil, ce are un slogan ușor obraznic (” Este atât de bine să fii rea!”). Un val floral de iasomie și tuberoză flirtează îndrăzneț cu mireasma boabelor de tonka (aromă persistentă de vanilie și caramel).  Good Girl este conceput pentru femeia puternică și îndrăzneață, ca sursă de inspirație, dar și ca armă de seducție.

7. Hermes-Galop: un dans între acordurile de trandafiri și cele de piele. Cu acest parfum, Hermes sărbătorește femeia modernă: o femeie pasională, liberă și îndrăzneață. Galop are o deschidere plină de viață, prin mixul de gutui, fructe de pădure și citrice. Urmează note de șofran și piele intercalate cu arome de trandafir. Este un parfum cald, dar nu greu și deține o eleganță aparte.

8. Prada-La Femme: o invitație la emoție! Vedeta acestui parfum este frangipani, o planta exotica cu flori extrem de frumoase și parfumate. Este un parfum oriental floral, feminin și senzual. Note: frangipani, tuberoză, stânjenel, ylang-ylang, vetiver și vanilie.

9. Lancome-La Nuit Tresor Caresse: un parfum intens de noapte, oriental vanilat, pentru o femeie enigmatică și fascinantă. Notele de vârf: bergamotă, litchi (fruct chinezesc, cu gust dulce de căpșune și trandafir), zmeură și piper roz. Notele de mijloc: trandafir de Damasc, floare de migdal și iasomie. Notele de bază: mosc alb, boabe de tonka, orhidee, vanilie de tahiti și paciuli.

10. Yves Saint Laurent-Mon Paris: un parfum fructat floral, dulce (dar nu gurmand) și tineresc. Notele de vârf: căpșuni, zmeură, pară (predomină), bergamotă, portocală, mandarină și calone (un compus de origine sintetică, ce conferă un miros marin). Notele de mijloc: datura, bujor, floare de portocal, iasomie sambac (originară din India), iasomie chinezească. Note de bază: paciuli, mosc alb, ambroxan, cedru, mușchi și vanilie.Taste of Beauty

Voi ce parfumuri folosiți în sezonul rece? 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.