MUST HAVE

Recomandări mascara, pentru gene frumoase

Toate femeile își doresc gene lungi și frumos curbate, iar din acest motiv, mascara a devenit un ”must-have” în trusa noastră de farduri. Un rimel de calitate nu se poate compara cu unul de duzină, drept pentru care, are și un preț mai mare, dar își merită toți banii. 

Astăzi vin pentru voi cu 10 recomandări de mascara și detalii pentru fiecare în parte.

1. High Impact Extreme Voume Mascara – Clinique

 Un rimel ideal pentru persoanele cu ochi sensibili și pentru purtătoarele lentilelor de contact. Se găsește în variantele ”black” și ”extreme black”. Îl recomand celor care își doresc gene cu volum, deși au ochii sensibili și nu se împacă cu alte tipuri de mascara. Această formulă o vor suporta cu siguranță.

2. Grandiose – Lancome

 O formulă ce conține extract de trandafir, ceea ce permite ca genele să rămână moi și suple. Periuța în formă de gât de lebădă permite rimelarea ușoară a tuturor genelor, inclusiv a celor din unghiul intern al ochiului. Pigmentul negru este intens și ”glossy”, iar uscarea sa pe gene este rapidă. Îl recomand persoanelor care își doresc gene mai lungi și mai voluminoase. Nu are și curbare, deci dacă aveți genele drepte, nu vi se potrivește.

3. They’ re Real! – Benefit

 Un rimel ce dă volum genelor, le alungește și le curbează. Nu sunt un fan al acestui tip de mascara, deși la vânzări în lume ocupă locul numărul 1. Periuța are elementele componente  destul de distanțate între ele (acest aspect duce la încărcarea genelor), plus că sunt alcătuite dintr-un material destul de dur. Îl recomand persoanelor cu gene subțiri și drepte, iar dacă doriți și o separare frumoasă a acestora, trebuie ca după aplicarea  rimelului să folosiți o altă periuță în acest scop.

4. Mascara Volume Effet Faux Cils Baby Doll – Yves Saint Laurent

 Un rimel pentru volum, cu o periuță asemănătoare celui prezentat anterior, de la Benefit, însă cu mai multă precizie. Îl găsim în patru variante de culoare: Fetish Black, Indiscreet Purple, Audacious Blue și Wheedler Brown. Îl recomand persoanelor care preferă acest tip de periuță, care au gene lungi și sănătoase și care își doresc un volum mai accentuat, dar nu încărcat.

5. Noir Couture – Givenchy

 Este un rimel 4 în 1, ce combină trei efecte (volum, alungire și curbare) cu un tratament de întreținere a genelor, pe bază de nectar de bumbac și un serum patentat de Givenchy. Îl găsim în două variante de culoare: Black Satin și Brown Satin. Îl recomand tuturor tipurilor de gene și nu fiindcă este printre preferatele mele, ci datorită faptului că are chiar tot ce-i trebuie în formulă.

6. Mascara lights, camera, FLASHES – Tarte

 Un rimel interesant, eficient și elegant, cu o periuță dublă – pe o latură are perișori scurți, iar pe cealaltă latură are perișori lungi, ceea ce-l face foarte ușor de utilizat, atât pentru genele scurte, cât și pentru cele lungi. Ca și efecte, ne oferă alungire, curbare și volum, iar culoarea în care îl găsim este de un negru intens. Îl recomand tuturor tipurilor de gene, fie că sunt scurte sau lungi, drepte sau curbate.

7. Diorshow – Dior

 Un rimel a cărui formulă a apărut pentru prima dată în anul 2012. Anul acesta, Dior a reinventat formula Diorshow, aducând un extra-plus de calitate, prin prezența microfibrelor, ce măresc volumul oferit genelor. Un alt element prezent în noua formulă se numește Air-Lock, este patentat de Dior și are rolul de a împiedica uscarea rimelului în contact cu aerul. Periuța aplicatoare este supradimensionată și recunosc că este preferata mea. Îl întâlnim în patru variante de culoare: Pro Black, Pro Purple, Pro Blue și Pro Brown. Dacă aveți genele curbate, volumul oferit de acest rimel este tot ce vă trebuie! Dacă aveți genele drepte, îndreptați-vă către alte tipuri de mascara, care să  vă ofere și curbare.

8. Better Than Sex – Too Faced

 Un rimel ce aduce genelor trei efecte – alungire, volum și curbare. Periuța aplicatoare este foarte versatilă și ușor de manevrat. Îl recomand tuturor tipurilor de gene, fie scurte sau lungi, drepte sau curbate. Îl găsim într-o singură variantă de culoare: Black.

9. Smoky Extravagant – Make Up Forever

 Inspirat din stilul de fardare a ochilor tip ”smoky eyes”, acest rimel aduce genelor volum și alungire, pentru un efect dramatic. Periuța sa este ergo-conică și permite o aplicare precisă a produsului, pe toată lungimea genelor, inclusiv pe cele din unghiul intern al ochiului. Îl găsim într-o singură variantă de culoare: Black. Nu îl recomand persoanelor cu genele drepte, deoarece nu are efect de curbare.

10. BADgal Lash – Benefit

 La prima aplicare, oferă genelor un volum natural, adaptat unui machiaj de zi. La a doua aplicare, mărește volumul și mai mult, dar în funcție de natura genelor voastre. Îl găsim într-o singură variantă de culoare : Black. Îl recomand persoanelor care au nevoie doar de un volum natural al genelor.

Sfatul meu: înainte de a vă cumpăra un rimel, analizați-vă genele, eventual într-o oglindă care mărește! Sunt scurte sau lungi? Drepte sau curbate? Au volum sau sunt rare? Răspunsurile la aceste întrebări vă vor ajuta să înțelegeți ce tip de mascara vi se potrivește. Aveți genele drepte? Căutați un rimel cu efect de curbare! Sau poate aveți genele scurte și rare? În acest caz, optați pentru un rimel cu efect de alungire și volum.

Update septembrie 2017: Mascara Marie Dalgar cu transplanting gel și microfibră! O minunăție de rimel cu efect de gene false!

Taste of Beauty

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.