BEAUTY

S-au ales culorile anului 2016!

Pentru sezonul de primăvară/vară 2016, Pantone Color Institute propune 10 variante de culori, toate unisex.

”În următorul sezon, culorile ne trimit într-un loc însorit și fericit, unde suntem liberi să exprimăm o versiune mai spirituală a sinelui nostru.” – Leatrice Eiseman, Executive Director, Pantone Color Institute.

Designerii au ales pentru acest sezon o deconectare de la tehnologie și au gravitat către o paletă cromatică calmă. Au fost inspirați, pe de o parte, de lumea artei, iar pe de altă parte, de contrastul dintre designul urban și vegetația luxuriantă.

Articol culori2016

Culori calde 

 Rose Quartz: este un ton calm de roz, exact culoarea cristalului de cuarț roz. Aproximativ 22.55% dintre designeri au folosit această culoare în colecțiile lor pentru sezonul primăvară/vară 2016.  

Peach Echo: este o nuanță subtilă de portocaliu, culoare foarte apreciată (de câteva sezoane) de către designeri și consumatori. Este o culoare prietenoasă și accesibilă. Aproximativ 19.87% este procentul de designeri care au folosit în colecțiile lor această culoare.

Fiesta: este o culoare plină de energie, ce încurajează spiritul liber să exploreze locuri necunoscute, dar primitoare. Procentul de designeri care au folosit această culoare în colecțiile lor este 8.99%.

Buttercup: este culoarea care aduce strălucirea soarelui, fericire și bucurie, plină de speranță și energie. Aproximativ 11.45% dintre designeri au folosit această culoare în colecțiile lor.

Culori neutre

Iced Coffee: este o culoare neutră, dar cu personalitate și se combină în mod plăcut cu orice altă culoare. Aprozimativ 8.92% dintre designeri au folosit această culoare în colecțiile lor.

Lilac Gray: aduce o notă distinctă clasicului gri, prin tenta subtilă de liliac. Procentul de designeri care au folosit această culoare în colecțiile lor este de 9.78%.

Culori reci

Serenity: după cum sugerează și numele, este o culoare care aduce calm și relaxare, exact ca albastrul deschis al cerului. 15.86% dintre designeri au folosit această culoare în colecțiile lor.

Snorkel Blue: este o nuanță de albastru marin, o culoare plină de energie și fericire. Ne duce cu gândul la vacanță și la mare. 15.21% dintre designeri au folosit această culoare în colecțiile lor.

Limpet Shell: este un albastru deschis, cu tonuri ușoare de verde; este o culoare limpede, curată și bine definită. Aproximativ 11.23% dintre designeri au folosit această culoare în colecțiile lor.

Green Flash: cu un subton auriu, acest verde strălucitor reprezintă verdele din natură. 8.68% dintre designeri au folosit această culoare în colecțiile lor.

Dacă ar fi să ne luăm după procentul cel mai mare de designeri care au folosit o culoare, câștigătoarea ar fi, fără drept de apel, Rose Quartz. Mie îmi place foarte mult această culoare, este foarte versatilă, elegantă și feminină. Îmi plac și celelalte, dar votul meu pleacă astăzi către Rose Quartz. 

Voi ce culoare votați? 

Taste of Beauty

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.